Американското издание The Hill, което отразява политическия живот във Вашингтон,

...
Американското издание The Hill, което отразява политическия живот във Вашингтон,
Коментари Харесай

Кога Конгресът на САЩ може да приеме закон в помощ на Украйна?

Американското издание The Hill, което отразява политическия живот във Вашингтон, написа за това по кое време Конгресът на Съединени американски щати може да утвърди законопроект за помощта за Украйна , който остава блокиран в Камарата на представителите.

В медийна обява на вестника се споделя, че тази седмица долната камара на американския парламент ще се върне на работа във вторник, само че ще заседава единствено четири дни, преди да излезе в двуседмична великденска почивка (Великден за протестанти и католици тази година е на 31 март-бел.ред.).

Според The ​​Hill демократите в Конгреса и други поддръжници на Украйна приканват ръководителя на Камарата на представителите Майк Джонсън да подложи законопроекта на гласоподаване преди края на седмицата.

Преди това законът за разпределяне на нов пакет от помощ на Киев в размер на 60 милиарда $, само че.

с поддръжката на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който още веднъж се кандидатира за поста от Републиканската партия и се разгласи срещу помощта за Украйна.

Републиканците в Конгреса преди този момент свързаха утвърждението на законопроекта за помощта за Украйна (който включва също поддръжка за Израел и Тайван) със усилване на сигурността на южната граница на Съединени американски щати и стягане на ограниченията за битка с противозаконната миграция.

Според The ​​Hill разглеждането на законопроекта за помощта за Украйна тази седмица няма да бъде толкоз елементарно, защото, т.е. прекъсване на работата на държавни структури без утвърдено финансиране.
 Без пари шефът на Пентагона се пробва да убеди съдружниците да оказват помощ на Украйна
Без пари шефът на Пентагона се пробва да убеди съдружниците да оказват помощ на Украйна

Експерти споделят, че Остин ще се сблъска със скептична аудитория в Европа

Джонсън към този момент даде да се разбере, че има намерение първо да прегледа въпроси, свързани с работата на държавното управление, и едвам по-късно да се върне към законопроекта за помощта на други страни, написа изданието.

Ако законът в поддръжка на Киев не бъде признат тази седмица, разглеждането му може да стартира чак на 9 април , когато Конгресът се връща на работа след Великден.

" Според доста демократи изтощените украински сили не могат да чакат толкоз дълго ", пишат създателите. Те припомнят, че заради неналичието на американска военна помощ и не престават постепенно да отстъпват.

В същото време Джонсън към момента не е обяснил по какъв начин и по кое време тъкмо счита да реши въпроса със законопроекта за подкрепяне на Киев.

От една страна, той споделя, че схваща нуждата от разпределяне на нови средства за Украйна допустимо най-бързо, въпреки това, той предлага да се намерения за разнообразни разновидности.

Освен всичко друго, Джонсън сподели, че при разискването на помощта за Киев въпреки всичко би трябвало да се вземат поради въпросите за отбраната на границите на Съединени американски щати,, а не безплатни средства, а също по този начин предложи конфискуване на съветски активи за изпращане на нови пакети американска помощ.
 Байдън: След Рузвелт и аз в този момент ще събудя Конгреса, че в Европа се води война Обновена
Байдън: След Рузвелт и аз в този момент ще събудя Конгреса, че в Европа се води война

Реч на президента за положението на съюза
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР