Американското издание Politico обяви руския президент Владимир Путин за неудачник

...
Американското издание Politico обяви руския президент Владимир Путин за неудачник
Коментари Харесай

Politico обяви Путин за неудачник на годината

Американското издание Politico разгласи съветския президент Владимир Путин за " несретник на годината ".

" Мечтата на Владимир Путин за велика Русия надали ще се сбъдне. Неговата пълномащабна атака в Украйна стартира да се разпада съвсем толкоз бързо, колкото стартира. Въпреки че съветският президент се придържа към определението си за спора като " специфична военна интервенция “ за пречистване на Украйна от " нацистите “, войските, които за малко заплашиха Киев, едвам се удържат в източната част на страната. Решението му да призове стотици хиляди нови бойци докара до бягство на мъжете в призивна възраст от страната “, изяснява списанието.

Според публицистите задачата на Путин е да възвърне статута на Русия като велика мощ, както в руския интервал.

" Вместо това неговата инвазия (в Украйна) подкопа страната му до треторазряден статус, неспособна да победи зложелател, който подценяваше и презираше. Под глобите на Запада, със спад на износа на нефт и съдружници, които от ден на ден виждат нейната уязвимост, Русия прибягва до подправени референдуми и дрънчене на нуклеарни оръжия, с цел да се опита да окаже напън върху Запада да даде на Путин привидна победа “, написа Politico.

Според изданието упоритостта на Путин значи, че войната евентуално ще се проточи.

Преди това Politico дефинира президента на Украйна Володимир Зеленски за най-влиятелния човек в Европа.

Общо Politico включи 28 души в класацията на най-влиятелните хора в Европа, в това число политици, дипломати, икономисти, педагози и климатолози.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР