Американско оръжие може да достигне фронта в Украйна много бързо

...
Американско оръжие може да достигне фронта в Украйна много бързо
Коментари Харесай

Пентагонът: Американско оръжие може да достигне фронта в Украйна много бързо

Американско оръжие може да доближи фронта в Украйна " доста бързо " след снощния позитивен избор в Конгреса, съобщи представител на Пентагона, представен от БНР.

Обещанието идва в миг, когато Киев е в очакване на идната огромна съветска атака. Според неофициални източници украинската защита в Донбас към този момент се огъва от ден на ден и повече.

Решението на Камарата на представителите във Вашингтон да утвърди военна и финансова помощ от над 60 милиарда $ е мощен сигнал към Кремъл, че Съединените щати няма да изоставят Украйна, както изоставиха Афганистан, съобщи украинският президент Володимир Зеленски. По думите му вотът на Камарата ще предотврати разширение на войната в Източна Европа и ще запази живота на хиляди хора. 

Говорителката на съветското външно ведомство Мария Захарова съобщи, че американската помощ няма да избави държавното управление на Зеленски. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че то ще донесе на украинците още опустошение и крах.

Българското държавно управление дефинира решението на Камарата на представителите в Съединени американски щати в поддръжка на Украйна като значима стъпка в решителен миг, която ще донесе повече сигурност в Черноморския район и Европа.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР