Американският ядрен самолетоносач Роналд Рейгън в неделя ще пристигне на

...
Американският ядрен самолетоносач Роналд Рейгън в неделя ще пристигне на
Коментари Харесай

Американският ядрен самолетоносач Роналд Рейгън ще акостира във Виетнам

Американският нуклеарен самолетоносач " Роналд Рейгън " в неделя ще дойде на пристанището в централния виетнамски град Дананг, съобщи Ройтерс. 

Подобно акостиране на американски военен транспортен съд на виетнамско пристанище е извънредно и се случва в миг, в който напрежението сред Вашингтон и Пекин продължава да е високо.   

" Роналд Рейгън " ще дойде на пристанището в Дананг в неделя следобяд и ще остане там до 30 юни, заяви представител на виетнамското външно министерство. Това е едвам третият американски военен транспортен съд, който дебаркира на виетнамско пристанище след края на Виетнамската война.

Тази година Вашингтон се пробва да усъвършенства формалните си връзки с Виетнам на фона на честите разногласия сред Ханой и Пекин за границите в Южнокитайско море. Китай има искания към съвсем всички териториални води, в това число и върху изключителните стопански зони на Виетнам и на други страни в района.

Американски самолетоносачи постоянно прекосяват богатото на енергийни запаси Южнокитайско море, през което минават и основни направления на международната търговия. Бойните кораби постоянно биват проследявани от китайските военноморски сили. 

В сряда група плавателни съдове на Военноморски сили на Китай, водена от самолетоносача " Шандун ", мина през Тайванския пролив, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР