Американският войник Травис Кинг избягал от Южна в Северна Корея,

...
Американският войник Травис Кинг избягал от Южна в Северна Корея,
Коментари Харесай

Расизъм в армията: Северна Корея със своя версия защо Травис Кинг потърсил убежище там

Американският боец Травис Кинг избягал от Южна в Северна Корея, заради „ нечовешко държание и расова дискриминация “ в армията.

Военният подлежал на дисциплинарно наказване, сбил се и блъснал полицейска кола в Сеул

23-годишният редови войник прекосил границата от Южна Корея на 18 юли, до момента в който бил на обиколка с екскурзовод.

„ Редник Кинг призна, че е минал нелегално и е изискал леговище в Северна Корея “, заяви Корейската централна новинарска организация (KCNA), представено от Би Би Си.

Вашингтон сподели, че не може да ревизира изказванията, които са първите обществени мнения на Пхенян по случая.

Междувременно нарастват опасенията за положението на американския боец, който не е чут или забелязан след прекосяването ми на границата.

Съединени американски щати се пробват да договорят освобождението на редови войник Кинг благодарение на командването на Организация на обединените нации, което ръководи граничната зона и има директна телефонна линия със севернокорейската войска.

В отговор на севернокорейския отчет чиновник на Пентагона сподели, че техния приоритет е редови войник Кинг да бъде върнат безвредно вкъщи „ посредством всички налични канали “.

Северна Корея не е дала информация по какъв начин възнамерява да се отнася към редови войник Кинг, само че сподели, че боецът е признал, че е влезнал „ незаконно “ в страната.

В Пхенян през днешния ден ще се организира огромен боен церемониал

KCNA не загатва нищо за това дали ще бъде осъден и не се загатва настоящото му местоположение или положение.

„ По време на следствието Травис Кинг призна, че е решил да пристигна в КНДР, поради нечовешкото отношение и расовата дискриминация в американската войска “, заяви KCNA.

„ Той също по този начин изрази готовността си да потърси леговище в КНДР или трета страна. Редникът сподели, че е отчаян от неравностойното американско общество “, се споделя още в изказването на организацията.

Редник Кинг е експерт по разузнаване, който е в армията от януари 2021 година и е бил в Южна Корея като част от ротацията си.

Преди да пресече границата, той излежал два месеца в ареста в Южна Корея по обвинявания в нахлуване и бил освободен на 10 юли.

Той трябвало да лети назад за Съединени американски щати, с цел да бъде изправен пред дисциплинарно произвеждане.

Семейството на боеца описа, че Кинг се борел с расизъм в армията. Те също споделиха, че психологичното му здраве наподобява се е влошило, откакто е прекарал известно време в южнокорейския затвор.

Анализатори споделят, че задържането на Травис Кинг е изиграло роля в антиамериканските послания на Северна Корея във време, когато връзките сред двете страни са в една от най-ниските си.

Според техническите данни това евентуално е почнало в края на 2021 година и е траяло до май 2022 година

Пхенян най-вероятно ще се радва на опцията да подчертае расизма и други дефекти в американското общество, изключително като се има поради интернационалната рецензия, която получава за нарушавания на човешките права.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации би трябвало да организира съвещание в четвъртък, с цел да разиска обстановката с човешките права в Северна Корея за първи път от 2017 година

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР