Американският военен подизпълнител, убит при ракетна атака в Ирак миналия

...
Американският военен подизпълнител, убит при ракетна атака в Ирак миналия
Коментари Харесай

Човекът, чиято смърт щеше да подпали Третата световна, бе погребан в Сакраменто ВИДЕО

Американският боен подизпълнител, погубен при ракетна офанзива в Ирак предишния месец, бе заровен в Северна Калифорния, откакто гибелта му докара до редица ответни удари сред Иран и Съединени американски щати.

Наурис Уалид Хамид, на 33 години, почина на 27 декември във военна база покрай иракския град Киркук, където е работил като езиковед за основаната във Вирджиния организация Valiant Integrated Services.

По информация на американските управляващи, подкрепяни от Иран милиции са обстреляли базата с ракети, убивайки женения татко на две деца Хамид и ранявайки няколко бойци.


Атаката стана мотив за ескалация в района, като се стигна до това, че висшият водач на Иран предизвести Америка, че ракетният удар от вторник по двете американски бази в Ирак е "само пестник ", и че тези ракетни удари "не са задоволителни ", с цел да санкционират Съединени американски щати.

Хамид е живял в предградието Арден Аркейд в Сакраменто. Той бе предаден на земята в столицата на Калифорния в събота. Той е учил компютърни технологии в лицей "Америкън ривър ".

Съкрушената му вдовица Нур Алкхали съобщи пред "Сакраменто Бий ", че е усетила, че нещо не е наред, когато той спрял да ѝ подвига телефона и да дава отговор на известията ѝ.
Малко по-късно представител на неговия шеф я посетил, с цел да заяви новината за кончината на брачна половинка ѝ.
На уеб страницата на Valiant Integrated Services написа, че организацията предлага "специализиран вербален и писмен превод на разузнаването на армията на Съединени американски щати и командването ".

"Той бе единственият, който аз познавах тук. Просто е нереално. Трудно ми е да приема, че него към този момент го няма ", показа Алкхалил, седейки дружно със синовете си - на две и осем години.
Компанията на Хамид е платила за погребението.

Колеги споделят, че фамилният мъж е бил затрупал работното си място със фотоси на своите синове.
Хамид е роден в Ирак, той и брачната половинка му се местят в Съединени американски щати през 2011 година, когато Алкхалил е била бременна.

През 2017 година двамата получават американско поданство.

Съпругата му е желала да останат в Калифорния.

"Какво ще върша, в случай че се върна в Ирак. Сега фокусът ми е върху двете ни деца, те са моя свят ", споделя тя.

Съседът му Абдул Насер съобщи пред "Фокс40 ": "Видях жена му да плаче в комплекса. Попитах я какво става? Защо плаче? тя ми сподели, че брачният партньор ѝ е умрял. Той беше доста добър човек, помагаше на хората. Беше доста благ човек ".

По думите на Насер, Съединени американски щати би трябвало да въздадат правдивост за гибелта на Хамид. "За да защитят фамилията му, децата му ", прибавя той.

Друг комшия, Хамид Улах Тахири, съобщи пред CBS, че Хамид "е бил в действителност добър човек ". "Беше доста благ, доста обичаше фамилията си, децата си, брачната половинка си ", добави той.



След гибелта на Хамид Доналд Тръмп написа в Туитър: "Иран умъртви американски чиновник, рани мнозина. Ние отвръщаме мощно, освен това постоянно. Сега иранците провеждат нахлуване против американското посолство в Ирак. Те ще бъдат подведени под отговорност ".


Гибелта на Хамид бе предоставена от Съединени американски щати на групировката "Бригадите на Хизбула ", иракска милиция, подкрепяна от Иран.
Съединени американски щати отвърнаха с въздушни удари, ликвидирали 25 екстремисти в Ирак и Сирия, това на собствен ред докара до нахлуване по американското посолство в Багдад, последвано от въздушния удар на Съединени американски щати по летището на иракската столица, вследствие на който бе премахнат иранския военачалник Касем Сюлеймани.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР