Американският военен контингент в Германия ще продължи да заема редица

...
Американският военен контингент в Германия ще продължи да заема редица
Коментари Харесай

САЩ няма да съкращават военното си присъствие в Германия

Американският боен контингент в Германия ще продължи да заема редица военни уреди, които в началото бе планувано да бъдат върнати на Федерална Република Германия, оповестява изданието Der Spiegel. В щаба на Европейското командване на въоръжените сили на Съединени американски щати това решение се изяснява с възходящите търсения на уреди в Европа, съобщи организация " Фокус ".

От редакцията разясняват, че става въпрос за пет военни уреди в разнообразни райони на Германия. Der Spiegel напомня, че през лятото на 2020 година някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи съкращаването на американския контингент в Германия с 12 хиляди души като наказване за – съгласно думите му - незадоволителния принос на Берлин за разноските за защита. Неговият правоприемник в Белия дом Джо Байдън обаче към този момент анулира това решение.

През април тази година стана известно, че Съединени американски щати възнамеряват да разширят контингента си в Германия с още 500 души, напомня Der Spiegel. Те би трябвало да дойдат на немска територия до есента. Според американския министър на защитата Лойд Остин тази стъпка би трябвало да се преглежда като доказателство за съюзническите връзки сред Вашингтон и Берлин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР