Американският вицепрезидент Камала Харис направи своя дебют в ООН във

...
Американският вицепрезидент Камала Харис направи своя дебют в ООН във
Коментари Харесай

Харис решена да се бори за равенството на половете в САЩ

Американският вицепрезидент Камала Харис направи своя дебют в Организация на обединените нации във вторник, като приказва на среща по въпросите на равенството сред половете, съобщи " Ройтерс ".

Тя съобщи, че демокрацията в основата си зависи от овластяването на дамите и че демокрацията в международен мащаб е под все по-силен напън. Съединените щати ще работят за възстановяване и на двете, съобщи Харис във видео изказване до 65-та комисия за статута на дамите. " Демокрацията изисква непрекъсната зоркост, непрестанно рационализиране. Това е работа в развой. Днес знаем, че демокрацията е все по-силно подложена на напрежение ", сподели първата жена вицепрезидент на Съединени американски щати. " Статутът на демокрацията също зависи главно от овластяването на дамите, тъй като присъединяване на дамите укрепва демокрацията ", сподели тя.
 Камала Харис любимец за президент на Съединени американски щати 2024 година
Камала Харис любимец за президент на Съединени американски щати 2024 година

Харис има 22% късмет за победа, до момента в който вероятността при Джо Байдън е 20%, а при Доналд Тръмп - 14,3%

Харис съобщи, че администрацията на президента Джо Байдън ще съживи партньорството на Вашингтон с UN Women - орган на Организация на обединените нации , отдаден на равенството сред половете и овластяването на дамите. По времето на администрацията на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп Съединените щати настояха в Организация на обединените нации против насърчаването на половите и репродуктивни права и здраве на дамите, защото възприема това като поощряване за аборт. Той се опълчи на подобен език в резолюциите на Организация на обединените нации.

Байдън разгласи през цялото време, че екипът му ще отразява разнообразието в Съединени американски щати, като в него взеха присъединяване и доста дами. Харис в едно от първите си участия след оповестението на номинацията съобщи, че Според спекулации, тя ще се бори и за президент на Съединени американски щати.
 Камала Харис: Първата жена вицепрезидент, само че не и последната
Камала Харис: Първата жена вицепрезидент, само че не и последната

Исторически избори в Съединени американски щати
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР