Американският вестник Политико публикува разследване за това как американските разузнавателни

...
Американският вестник Политико публикува разследване за това как американските разузнавателни
Коментари Харесай

Politico: За САЩ е трудно да предвидят руски удар с тактическо ядрено оръжие

Американският вестник " Политико " разгласява следствие за това по какъв начин американските разследващи служби се пробват да проследят подготовката на Русия за възможен нуклеарен удар на територията на Украйна . Информирани източници, с които беседват публицистите на американското издание, споделиха, че това няма да е елементарно , само че западните страни към момента имат избрани способи да оказват помощ за идентифицирането на първите признаци на подготовка за нуклеарна война.

В своята обява " Политико " се базира на диалози с петима някогашни и сегашни американски чиновници. Те споделят, че Съединени американски щати в този момент ускоряват разузнаването, с цел да се опитат да схванат тъкмо какви дейности на съветските военни или известия, които обменят, могат да покажат решението на Путин да извърши нуклеарен удар . Те обаче се притесняват, че сходно предизвестие може да пристигна във Вашингтон прекомерно късно.

В тази връзка създателите напомнят на някогашния съветския президент и заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев , в които се загатна за опцията да се употребяват всички вероятни средства за отбрана на " териториалната целокупност ". Те се базират на специалисти, които са уверени, че Москва може да употребява нуклеарни заряди с релативно ниска мощ .

Основната компликация при опитите да се планува потреблението на тактическо (но не и стратегическо) нуклеарно оръжие е, че такива заряди могат да бъдат носени от съветски самолети и стандартни ракети. Това значи, че в случай че Путин или неговите командири не желаят светът да знае авансово за техните планове, Съединените щати може в никакъв случай да не схванат в кой миг Русия минава от стандартно оръжие към атомни бомби .

За да проследят вероятни признаци за подготовка за нуклеарна война, американските разследващи организации учат цялата налична информация, от налични в комерсиалната мрежа сателитни изображения до данни, получени благодарение на разследващи самолети или в Интернет.

Съединените щати обръщат изключително внимание на Калининград , съветски анклав, където Русия е конфигурирала свръхзвукови ракети и системи, които могат да бъдат употребявани както при стандартни, по този начин и при нуклеарни удари. " Политико " написа, че няколко американски разследващи самолета BoeingRC-135 са кръжали наоколо до анклава през последната седмица.

" Американските военни командири и специалисти от разузнаването се надяват, че първият знак за желанието на Русия да употребява нуклеарно оръжие в Украйна няма да бъде нуклеарна гъба ", се споделя в обявата.

Русия има 23 типа оръжия, способни да носят както стандартни, по този начин и нуклеарни бойни глави , сподели един източник, и доста от тях към този момент се употребяват в Украйна, като да вземем за пример
 Украйна: Русия разполага с 45% от ракетите, които имаше преди войната
Украйна: Русия разполага с 45% от ракетите, които имаше преди войната

Особено сложна обстановка с " Искандер "

Въпреки това западните разследващи организации могат да схванат, че става дума точно за желание да се употребяват оръжия за всеобщо заличаване, въз основа на не прекомерно явни признаци. Например, когато избрани елементи се изпращат на бойното поле или всички формирования се изтеглят, като се изключи тези, които са способни да вземат участие в нуклеарна офанзива. " Може да си помислим - да, те нормално работят малко по-различно. Изпращат тази част в борба и изтеглят другите елементи. Те нормално не вършат това. Странно е ", разказва един от вероятните сюжети.

Други източници на Политико " са уверени, че " нуклеарната подготовка " на съветското управление, в противен случай, може да бъде съзнателно открита - тъй че западните страни да схванат накъде върви всичко и да създадат отстъпки.
 Зеленски: Русия не може да има право на нуклеарно оръжие
Зеленски: Русия не може да има право на нуклеарно оръжие

След отправените от Москва закани
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР