Американският университет в България (АУБ) днес обяви, че д-р Дейвид

...
Американският университет в България (АУБ) днес обяви, че д-р Дейвид
Коментари Харесай

АУБ назначи нов вр. и. д. президент и нов председател на Настоятелството

Американският университет в България (АУБ) през днешния ден разгласи, че доктор Дейвид Еванс е назначен за вр.и.д. президент, а доктор Каролин Стефанко е новият ръководител на Настоятелството на институцията. И двете решения бяха взети по време на постоянната среща на Настоятелството в Благоевград през май. Д-р Евънс ще стартира работа на 24 юни.

„ Безкрайно щастлива съм, че ще работим с подобен извънреден експерт като Дейвид Еванс. С повече от 29 години лидерски опит в университетските среди, Дейвид е доста почитан измежду общността на висшето обучение в Съединени американски щати. Той е одобрен началник с потвърдени умения в областта на набирането на средства, отличен комуникатор и човек, който вдъхва доверие на всеки “, сподели доктор Стефанко.

„ Горд съм да бъда част от прелестната общественост на АУБ. Чувал съм толкоз доста за големите триумфи на възпитаниците, студентите и преподавателите в университета. Вълнувам се да се причисля към тази специфична институция, която трансформира освен района, само че и света. Вече се срещнах с част от членовете на Настоятелството, както и с част от възпитаниците, студентите, преподавателите и чиновниците на университета и бях впечатлен от тяхната обич и посветеност на университета. Нямам самообладание да работя с подобен впечатляващ екип и съм сигурен, че дружно ще продължим да способстваме за триумфите на университета “. Това сподели доктор Еванс в коментар за новата си служба на вр.и.д. президент на АУБ.

„ Огромна чест е да бъда определена за ръководител на Настоятелството на АУБ и да имам водеща роля в тази прелестна просветителна институция. Очаквам с неспокойствие да си партнираме с вр.и.д. президент Еванс и с членовете на Настоятелството и дружно да осъществяваме задачите на университета. Като ръководител на Настоятелството на драго сърце ще послужвам и като дипломат на задачата на университета и ще работя за това да продължим напъните за създаването на допустимо най-хубавите практики в университетското ръководство “, сподели доктор Каролин Стефанко.

 73917604-80b7-c3b1-8dda-3c1148de4439

„ Много съм благополучен да поздравявам новият вр.и.д. президент доктор Еванс и новият ръководител на Настоятелството доктор Стефанко. Под тяхно управление АУБ ще продължи да надгражда четвъртвековната си история на триумфи в България и в Югоизточна Европа. Д-р Еванс и доктор Стефанко, както и новите членове на Настоятелството, имат моята цялостна поддръжка “. Така Н.Пр. Ерик Рубин, дипломат на Съединени американски щати в България, разяснява новите назначения в управлението на АУБ.

Настоящият президент на университета доктор Стивън Съливан през април разгласи, че ще се завърне към преподаването в АУБ на цялостен работен ден. „ Безкрайно признателни сме за приноса на доктор Съливан към АУБ. Той е част от университета към този момент повече от 20 години и е доста обичан и почитан от цялата университетска общественост. Докато беше президент, напъните на доктор Съливан изиграха решаваща роля в увеличението на броя на записаните в АУБ студенти, в историческия триумф в рейтинговата система на висшите учебни заведения в България, както и в усъвършенстването на академичната стратегия и в Благоевград, и в София “, сподели доктор Стефанко.

Д-р Каролин Стефанко е президент на College of Saint Rose (Олбъни, Ню Йорк), където управлява институцията в непрекъснато изменяща се световна среда, поставяйки мощен акцент върху триумфа на студентите и обслужването на градската общественост. Тя се причислява към колежа през 2014 година, откакто извършва длъжността вицепрезидент по университетски въпроси в Agnes Scott College в Атланта, Джорджия. Работила е и като създател на катедрата по филантропични и обществени науки в Калифорнийския държавен университет, Stanislaus; като учител, ръководител на отдела по история, и шеф на програмата за дами в Калифорнийския политехнически държавен университет (Cal Poly); и като учител в Wheaton College (Масачузетс). Неотдавна доктор Стефанко бе определена за член на Съвета на шефовете на Националната асоциация на самостоятелните колежи и университети (NAICU), където е член на Комисията за финансова помощ на студентите от 2016 година Тя е и в Съвета на шефовете на Международната лидерска асоциация (International Leadership Association), Комисията за самостоятелните колежи и университети в Ню Йорк, Медицински център Олбъни и Women@Work на Hearst. Д-р Стефанко неотдавна получи Helen Gurley Brown Genius Grant и разгласи дарения на стойност 2,3 млн. $ за начинания в покрепа на дамите водачи в Сейнт Роуз. Д-р Стефанко има докторска степен по история от университета Duke, магистърска степен по история на дамите от Binghamton University и бакалавърска степен по история и проучвания на дамите от университета на Колорадо в Боулдър. Тя е старши стипендиант по програмата „ Фулбрайт “ в Загребския университет в Хърватия; служила е като шеф в London Study Program; стои зад основаването на стратегии за продан на студенти и преподавателски проучвания в Бразилия, Хърватия, Хондурас и Португалия; работила е и като съветник за висшето обучение в Саудитска Арабия.

Д-р Дейвид Евънс заема длъжността президент на Southern Vermont College от януари 2015 година до май 2019 година Той е бил и вицепрезидент по университетски въпроси и декан на преподавателите в Buena Vista University (2008-2014). Преди това е бил декан на Petree College of Arts and Sciences в Oklahoma City University (2005-2008), учител по британски език и ръководител на катедрата по „ Английски език, тирада и публицистика “ в Georgia College & State University (2000 - 2005), член на факултета (1990-2000 г.) и ръководител на катедрата по „ Английски език “ (1996-2000 г.) в Cornell College. Д-р Еванс беше определен за член на борда на Националната асоциация на самостоятелните колежи и университети (NAICU), с цел да съставлява североизточния район през 2016 година, и служи като ръководител на комисията за разбор на политиките и връзки с обществеността до заминаването си за България. От 2015 година той също взе участие в борда на Търговската камара в Бенингтън, като е неин президент през 2019 година Oт юли 2016 година до юни 2017 година доктор Еванс е бил и ръководител на борда на Vermont Higher Education Council (Съвета за висше обучение във Върмонт). Представител е и на New England Collegiate Conference (Конференцията на колежите на Ню Инглънд) в консултативната група на президентите на NCAA Division III (Националната спортна асоциация на колежите, трета дивизия). Д-р Еванс има бакалавърска степен от Pomona College и магистърска степен и докторска степен от Вирджинския университет. И трите му просветителни степени са в компетентност „ Английски език “.

Нови развития

Сред другите значими решения на майската среща на Настоятелството са избирането на нови членове на Настоятелството и на Университетския съвет и новоодобрените компетентност и подспециалност „ Физика “ в АУБ.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР