Американският тенисист Ноа Рубин, който в момента е под №225

...
Американският тенисист Ноа Рубин, който в момента е под №225
Коментари Харесай

Ноа Рубин с остра критика към Роджър Федерер и Рафаел Надал

Американският тенисист Ноа Рубин, който сега е под №225 в света изрази недоволството си от обстоятелството, че Роджър Федерер и Рафаел Надал са членове на Съвета на играчите на ATP. Двамата се завърнаха на управителните позиции в съвета през лятото на предходната година, само че съгласно Рубин това не е било мъдро решение от тяхна страна.
 Матео Беретини ще се пусне на показателен шампионат във Флорида
Матео Беретини ще се пусне на показателен шампионат във Флорида

В конкуренцията ще вземат участие още Райли Опелка, Тенис Сандгрен и Томи Пол

" Говорейки за придвижванията в Съвета на играчите, не съм огромен почитател на това. Знам, че тези момчета работят интензивно, само че не одобрявам концепцията Надал и Федерер да бъдат в съвета. Има доста разнообразни способи, по които може да се справите с това ", показа Рубин в изявление за EssentiallySports.

24-годишният американец е на мнение, че играчите отвън Tоп 100 не получават благоприятни условия за изява. Тенисистите от тази категория схващат минусите на професионалния тенис по-добре от по-високо класираните.

" Щом имаш хора като Федерер и Надал, тогава не е нужно да си част от съвета. Те към този момент имат платформата да приказват. Мисля, че в Съвета на играчите ни трябват повече тенисисти отвън Топ 100. Или някой като мен, или някой, който в действителност се интересува от това, с цел да има влияние. В момента не усещаме, че гласът ни се чува толкоз, колкото техния, макар че всички ние играем на " Шлемовете ". Трудно е ", означи Рубин.

" Не мисля, че те са подготвени за това, което се желае от един член на Съвета на играчите. Трябва да общуваш и да можеш да приказваш когато и да е. Знам, че те са доста заети, разбирам го. Но щом не можеш да изпълняваш длъжността си, не се заемай въобще. Това не е точното място за вас, момчета ", добави още американецът, който взе участие най-вече на шампионати от сериите " Чалънджър ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР