Американският тенис определено е във възход. Това ясно си личи

...
Американският тенис определено е във възход. Това ясно си личи
Коментари Харесай

Нови рекорди за американския женски тенис

Американският тенис несъмнено е във напредък. Това ясно си проличава както при мъжете, по този начин и при дамите. Две американки ще вземат участие на финалния шампионат в Тексас, който започва на 31 октомври. Там американците ще разчитат на мощно показване от Кори Гоф и Джесика Пегула. И двете сега се намират в страхотна форма, като Пегула е шампионка от конкуренцията в Гуадалахара през предходната седмица. 

Двете ще вземат участие дружно и във финалния шампионат при двойките, като към днешна дата заемат втората позиция в международната класация.  Кори Гоф пък от своя страна доближи до четвъртфиналите през предходната седмица в Мексико, където бе спряна от Виктория Азаренка. Факт е обаче, че американският женски тенис слага нови върхове. Към момента, Джесика Пегула заема третата позиция в ранглистата, а Кори Гоф е международна номер 4.

За първи път от 2010 година насам има две американки в топ 4 на класацията на  WTA. За последно преди 12 години,  сестрите Уилямс бяха измежду първите 4 в ранглистата, когато Серина бе под номер 2, а Винъс беше четвърта в международната ранглиста
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР