Американският технологичен концерн Майкрософт (Microsoft) ще отвори нов център за

...
Американският технологичен концерн Майкрософт (Microsoft) ще отвори нов център за
Коментари Харесай

Майкрософт открива нов център за изкуствен интелект във Великобритания

Американският софтуерен тръст " Майкрософт " (Microsoft) ще отвори нов център за изкуствен интелект (ИИ) в Лондон, с цел да работи по продуктите си с ИИ артикули и да организира проучвания в региона на тези технологии, оповестява ДПА. 

Компанията разгласи наскоро основаването на " Майкрософт ИИ " (Microsoft AI) - нов екип в границите на корпорацията, който ще се концентрира върху ИИ под управлението на Мустафа Сюлейман  - английският съосновател на ИИ колоса " Дийпмайнд " (Deepmind), който в този момент е благосъстоятелност на " Google " (Google).

Новият ИИ център, който ще се намира в офиса на " Майкрософт " в лондонския регион Падингтън, " ще подтиква работата за рационализиране на най-съвременните езикови модели и тяхната поддържаща инфраструктура и ще основава принадлежности за съществени модели от международна класа ", разяснява Сюлейман.

" Това са чудесни вести за " Майкрософт ИИ " и Обединеното кралство ", уточни той в пост, представяйки новия център. 

" Като английски жител, роден и израснал тук, в Лондон, съм горделив да съм съосновател и основател на авангардния ИИ бизнес тук. Съзнавам чудесно изключителния набор от гении и ИИ екосистемата във Англия, и съм въодушевен да поема ангажимент към Обединеното кралство от името на " Майкрософт ИИ ". Наясно съм - около моята работа с водачите от държавното управление на Обединеното кралство, бизнес обществото и академичната общественост, че страната е ангажирана да реализира прогрес в региона на ИИ, ангажирайки се преди всичко с сигурността, с цел да подтиква вложенията, нововъведенията и икономическия напредък. Нашето решение да отворим център във Англия отразява упоритостите ни ", означи Сюлейман. 

Той също добави, че този център ще сътвори работни позиции, като посредством " Майкрософт ИИ " интензивно ще се назначават хора, които желаят да работят върху най-интересните и предизвикателни въпроси на нашето време ". 

Създаването на ИИ център в допълнение уголемява наличието на " Майкрософт " в Обединеното кралство, което включва изследователска лаборатория в Кембридж, и надгражда обещанието на компанията да влага 3,1 милиарда $ в страната, оповестено обявено към края на предходната година - част от проектите на концерна в региона на ИИ, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР