Американският технологичен концерн Amazon.com Inc. увеличава повече от два пъти

...
Американският технологичен концерн Amazon.com Inc. увеличава повече от два пъти
Коментари Харесай

Амазон удвоява максималната базова заплата за служителите си

Американският софтуерен тръст Amazon.com Inc. усилва повече от два пъти оптималната базова заплата, която заплаща на чиновниците си, от 160 хиляди на 350 хиляди $.

„ През миналата година се наблюдаваше изключително конкурентен пазар на труда и откакто направихме изчерпателен разбор на другите благоприятни условия, претегляйки икономическите аспекти на нашия бизнес и нуждата да останем конкурентоспособни за привличане и задържане на най-хубавите гении, взехме решение да създадем доста по-голямо нарастване на равнищата на заплащане, в сравнение с през типичната година ", споделя компанията пред чиновниците в понеделник в записка, прегледана от Bloomberg.

Amazon също по този начин съобщи, че усилва диапазона на възнагражденията за множеството работни места в международен мащаб и трансформира времето за даване на акции, с цел да ги съобрази с покачванията.

Подобно на доста други огромни работодатели, напоследък Amazon изпитва компликации с наемането и задържането на служащи. Компанията от дълго време разчита на хонорари въз основата на акции, залагайки на това, че може да притегли служащите да заемат позиции даже в случай че главното възнаграждение е ниско. Но през 2021 година акциите на компанията отстъпиха от мощните си позиции, като нарастнаха единствено с 2,4%, до момента в който S&P 500 се изкачи с 27%.

Медиите оповестяват, че темпът на текучество в Amazon е достигнал спешни равнища, а през предходната година са напуснали рекордните 50 вицепрезиденти.

Към 31 декември за колоса в областта на електронната търговия са работили 1,6 милиона души в международен мащаб, в това число складови служащи, които получават почасово възнаграждение, и офис чиновници, които получават годишни заплати. Amazon отхвърли да заяви какъв брой чиновници ще получат нарастването на заплатите, оповестено в понеделник.

Amazon заплаща на складовите служащи минимум от 15 $ на час, а през септември съобщи, че е повишила междинното заплащане на тези чиновници до 18 $ на час.

По време на пандемията компанията похарчи обилни средства за логистичната си активност, като нае стотици хиляди души и изплати бонуси на новоназначените, напомня investor.bg.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР