Американският технологичен гигант Nvidia Corporation може да генерира 12 милиарда

...
Американският технологичен гигант Nvidia Corporation може да генерира 12 милиарда
Коментари Харесай

Nvidia може да генерира 12 милиарда долара приходи в Китай през 2024 г. чрез продажба на чипове с изкуствен интелект

Американският софтуерен колос Nvidia Corporation може да генерира 12 милиарда $ доходи в Китай през 2024 година посредством продажба на чипове с изкуствен интелект (AI или ИИ), които попадат отвън рестриктивните мерки на Съединени американски щати за продажба на AI процесори на китайски клиенти, заяви в четвъртък " Файненшъл таймс ", базирайки се на прогнози на анализатори.

Групата от Силиконовата котловина с пазарна оценка от 3 трилиона $ се е уверила, че нейните най-нови чипове - H20 дават отговор на рестриктивните мерки на Съединени американски щати за експорт в Китай, с цел да избегнат контрола върху експорта за един от най-големите пазари за процесори в света. В информацията на финансовото издание се отбелязва, че Nvidia може да продаде над 1 милион от тези графични процесори в Китай, като всеки един от тях е на цена сред 12 000 и 13 000 $.

" Файненшъл таймс " добави, базирайки се на оценки на консултантската компания за чипове SemiAnalysis, че сумата е съвсем двойно по-голяма от предстоящите продажби на конкурентния артикул на Huawei, създаден в Китай - процесора Ascend 910B.
Тази публикация ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР