Американският технологичен гигант Meta Platforms обяви, че ще крие повече

...
Американският технологичен гигант Meta Platforms обяви, че ще крие повече
Коментари Харесай

Meta въвежда по-строги ограничения на съдържанието за тийнейджъри

Американският софтуерен колос Meta Platforms разгласи, че ще крие повече наличие от младежите в Instagram и Фейсбук, защото регулациите по целия свят притискат компанията да пази децата от проблематични изявления в приложенията ѝ, предава Ройтерс.
Прочетете още
Всички младежи към този момент ще бъдат в режим на най-рестриктивни настройки за надзор на наличието в услугите на Meta. Освен това спомагателни думи ще бъдат неразрешени за тях при търсене в Instagram, разкри компанията в обява в блога си.

По този метод младежите по-трудно ще се натъкват на проблематично наличие, като самоубийства, самонараняване и изявления, подтикващи към хранителни разстройства, когато употребяват функционалности като „ Search ” и „ Explore ” в Instagram, твърди Meta.

Компанията съобщи, че ограниченията, които се чака да бъдат пуснати в идващите седмици, ще оказват помощ за предлагането на по-„ уместно за възрастта “ преживяване.

Meta е под напън както в Съединени американски щати, по този начин и в Европа, поради обвинявания, че нейните приложения са пристрастяващи и оказват помощ за разпалването на рецесия с психологичното здраве на младежите.

Главните прокурори на 33 американски щата, в това число Калифорния и Ню Йорк, през октомври заведоха дело против компанията, заявявайки, че тя неведнъж е подвеждала обществеността по отношение на заплахите в своите платформи.

От своя страна, Европейската комисия потърси информация за това по какъв начин Meta пази децата от нелегално и нездравословно наличие.

Регулаторният настиск следва свидетелски показания в Сената на Съединени американски щати, направени от някогашен чиновник на Meta, който твърди, че компанията е знаела за издевателството и за други вреди, пред които са изправени младежите в нейните услуги, само че не е подхванала нищо против тези проблеми.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР