Американският технологичен гигант „Епъл“ е нарушил правилата на ЕС за

...
Американският технологичен гигант „Епъл“ е нарушил правилата на ЕС за
Коментари Харесай

ЕС погна „Епъл“ и за платежната й система

Американският софтуерен колос „ Епъл “ е нарушил разпоредбите на Европейски Съюз за конкуренцията с платежната си система „ Епъл Пей “.

Това разгласи през днешния ден Европейската комисия след месеци на авансово следствие, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според Европейска комисия има индикации, че от „ Епъл “ са ограничавали достъпа на трети страни до основна технология в интерес на „ Епъл Пей “, уточни еврокомисарят по въпросите на конкуренцията Маргрете Вестагер в изказване.

Комисията счита, че „ Епъл “ лимитира конкуренцията, като попречва достъпа на разработчици на приложения за цифрови портфейли до нужния хардуер и програмен продукт на устройствата на компанията. По този метод се изкривява пазарната конкуренция и се потискат нововъведенията.

Брюксел проверява софтуерната компания от 2020 година

Вестагер не уточни какви санкции могат да бъдат наложени на концерна, в случай че обвиняванията бъдат доказани дефинитивно.

Това е едно от няколкото следствия, открити от Европейска комисия против " Епъл ". Европейските регулатори ревизират и дали компанията не е нарушавала антимонополните правила на блока посредством деформиране на конкуренцията на пазара за музикален стрийминг, като постанова несправедливи правила за услуги, конкурентни на нейния магазин за приложения „ Ап Стор “.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР