Американският технологичен гигант "Епъл" (Apple) е нарушил правилата на ЕС

...
Американският технологичен гигант "Епъл" (Apple) е нарушил правилата на ЕС
Коментари Харесай

ЕС обвинява Apple, че ограничава достъпа на конкуренти до нейна технология

Американският софтуерен колос "Епъл " (Apple) е нарушил разпоредбите на Европейски Съюз за конкуренцията с платежната си система "Епъл Пей "(Apple Рау).

Това разгласи през днешния ден Европейската комисия след месеци на авансово следствие, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Според Еврокомисията има "индикации, че "Епъл " е ограничавал достъпа на трети страни до основна технология " в интерес на "Епъл Пей ", уточни еврокомисарят по въпросите на конкуренцията Маргрете Вестагер в изказване.

Изпълнителният орган на Европейски Съюз смята, "Епъл " лимитира конкуренцията, като попречва достъпа на разработчици на приложения за цифрови портфейли до нужния хардуер и програмен продукт на устройствата на компанията. По този метод се изкривява пазарната конкуренция и се потискат нововъведенията.

Европейска комисия проверява софтуерната компания от 2020 година.

Комисията не уточни какви санкции могат да бъдат наложени на концерна, в случай че обвиняванията бъдат доказани дефинитивно.

Това е едно от няколкото следствия, открити от Европейски Съюз против "Епъл ". Европейските регулатори ревизират и дали компанията не е нарушавала антитръстовите правила на блока, изкривявайки конкуренцията на пазара за музикален стрийминг, налагайки несправедливи правила за услуги, конкурентни на нейния магазин за приложения "Ап Стор " (Арр Store).
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР