Американският технологичен гигант Apple потвърди правото на служителите си да

...
Американският технологичен гигант Apple потвърди правото на служителите си да
Коментари Харесай

Apple отстъпи пред движението AppleToo, свързано с публичност, заплати и условия на труд

Американският софтуерен колос Apple удостовери правото на чиновниците си да приказват за своето възнаграждение и изискванията на труд, предават медиите оттатък океана. Стъпката идва вследствие на консолидираните старания на личния състав на компанията да се отбрани в по този начин нареченото придвижване #AppleToo.

Служителите на Apple се борят за това право от началото на 2021-а година. В последно време обаче разногласията сред тях и управлението на компанията ескалираха. И по този начин през последните няколко месеца чиновниците на американската корпорация избраха да нарушат и етиката на компанията за секретност, разкривайки хипотетични разлики в заплащането, политики за работа от разстояние и спорни решения, свързани с наемане на работа.
 Apple загуби $6 милиарда поради проблемите в доставните вериги
Apple загуби $6 милиарда поради проблемите в доставните вериги

За първи път от 2016 година компанията не бие упованията на анализаторите

" Apple е надълбоко ангажирана да обезпечи на чиновниците си работно място, в което те се да усещат сигурни, уважавани и въодушевени да правят работата си по най-хубавия вероятен метод ", разясниха от основаната в Калифорния комхпания в изказване, представено от CNN Business.

" Нашите политики не лимитират чиновниците да приказват свободно за своите заплати, работни часове или условия на труд ", обявиха още от Apple.

През август тази година служителят на компанията Янеке Париш сътвори придвижването #AppleToo, с цел да помогне на сътрудниците си да се " провеждат и пазят " по-добре. Малко по-късно обаче тя беше уволнена от работата си като програмен управител в Apple.

По-рано този месец Париш подаде тъжба в Националния съвет по трудови връзки на Съединени американски щати, в която твърди, че е била уволнена " като възмездие ".

През октомври Париш съобщи пред американските медии, че малко след стартирането на акцията групата е получила стотици отчети от чиновници за хипотетични нарушавания и нередности в компанията.
 Apple готви самостоятелен автомобил до 2025-а
Apple готви самостоятелен автомобил до 2025-а

Автомобилът, който компанията желае да създаде няма да има волан и педали
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР