Американският технологичен гигант Apple планира да прехвърли до една четвърт

...
Американският технологичен гигант Apple планира да прехвърли до една четвърт
Коментари Харесай

Apple мести до 1/4 от производството си в Индия

Американският софтуерен колос Apple възнамерява да трансферира до една четвърт от световното си произвеждане в Индия в бъдеще, съобщи министърът на търговията Пиюш Гоял, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.

„ Около 5-7 на 100 от производството на Apple към този момент е в Индия “, е споделил министърът на конференция, представен индийския в. „ Бизнес тудей “.

„ Ако не бъркам, те са си сложили за цел то да доближи до 25 на 100 “, добави Гоял.

Доставчиците на Apple се насочват от ден на ден към Индия като индустриална база за айфони, която отстъпва само на Китай - главната страна за произвеждане на устройствата.

Производителите на iPhone - Foxconn, Wistron и Pegatron, както и редица снабдители на съставни елементи, са основали общо 50 000 работни места в Индия от август 2021 година.

Те евентуално са основали и към 100 000 „ непреки “ работни мести, сподели наскоро пред ДПА представител за индийското министерство на електрониката.

Според него държавните начинания за произвеждане на смарт телефони са влезнали в действие в Индия през август 2021 година.

Тези начинания изискват също фирмите постоянно да дават на министерството данни за работните места.

В последно време неведнъж се появяват известия, че Apple желае от ден на ден да диверсифицира веригата си за доставки - главно към Индия и Виетнам - предвид на строгите пандемични ограничения, както и геополитическото напрежение с Китай.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР