Американският технологичен гигант Apple обяви, че прекратява производството на музикалния

...
Американският технологичен гигант Apple обяви, че прекратява производството на музикалния
Коментари Харесай

Apple прекратява производството на iPod

Американският софтуерен колос Apple разгласи, че приключва производството на музикалния плейър iPod Touch, поставяйки завършек на серията от устройства, трансформирали метода, по който хората слушат музика, написа Би Би Си.

Когато първият iPod бе пусната на пазара през 2001 година, устройството можеше да съхранява 1000 песни. Днес стрийминг услугата на Apple към този момент съдържа над 90 милиона песни.

IPod Touch е планиран от същия екип, който по-късно изобретява първия iPhone, засенчил бързо музикалния плейър.

През годините от Apple лансираха на пазара голям брой разнообразни модели iPod, в това число Nano и Shuffle. iPod Touch, който бе пуснат на пазара през 2007 година, е последният модел, който се създава.

„ Устройството промени метода, по който музиката се открива, слуша и споделя ", сподели Грег Джозуиак, вицепрезидент по интернационалния маркетинг на Apple.

От компанията разясняват, че iPod Touch ще се предлага до привършване на количествата.

„ Духът на iPod остава безконечен. Интегрирахме необикновен музикален опит във всичките ни артикули - от iPhone до Apple Watch ", сподели  Джозуиак.

Техническите анализатори споделят, че цялостната подмяна на iPod от iPhone е била неизбежна.

„ Когато Apple сътвори iPhone, знаеше, че в последна сметка това ще значи началото на края на iPod “, сподели пред Би Би Си Бен Ууд, основен анализатор в софтуерната консултантска компания CCS Insight.

Спадът на продажбите на iPod е обвързван с повишаването на продажбите на iPhone, сходно на прекосяването от цифрови продажби към стрийминг, споделя Каролина Миланези от Creative Strategies.

„ Смъртта на iPod е може би най-хубавият образец за това, че Apple не се тормози от канибализирането на личните си артикули “, сподели тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР