Американският технологичен гигант Apple е отчел най-бърз ръст на продажбите

...
Американският технологичен гигант Apple е отчел най-бърз ръст на продажбите
Коментари Харесай

Силни продажби на Apple в Китай през второто тримесечие

Американският софтуерен колос Apple е отчел най-бърз растеж на продажбите на смарт телефони в Китай през второто тримесечие на годината, предава Си Ен Би Си.

Достъпността на по-евтиният модел iPhone SE и отстъпките на iPhone 11 са подкрепили резултати на Apple в един от най-ключовите за компанията пазари.

В интервала април-юни Apple е продал 7,4 милиарда смарт телефона в Китай, което съставлява 32-процентов растеж в съпоставяне със същия интервал на предходната година, сочат данни на Соuntеrроіnt Rеѕеаrсh.

За съпоставяне, Huawei е отчел 36,6 млн. продажби на смарт телефони през второто тримесечие, което е растеж от 14% на година база.

Oppo, Vivo and Xiaomi, които допълват топ 5 в Китай, са отчели спад на продажбите, като целият пазар на смарт телефони в страната се е свил с 17% на годишна база.

„ iPhone 11 продължава да е най-продаваният модел смарт телефон в Китай. Той води класацията от септември, което е знак за силата на марката на Apple в страната “, разяснява Флора Танг от Counterpoint Research
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР