Американският технологичен гигант Amazon иска хората да говорят по-малко с

...
Американският технологичен гигант Amazon иска хората да говорят по-малко с
Коментари Харесай

Amazon иска хората да говорят по-малко с Alexa

Американският софтуерен колос Amazon желае хората да приказват по-малко с гласовия помощник на компанията Alexa и да живеят живота си, написа Си Ен Би Си.

„ Може да ви изненада, само че Amazon желае да говорите по-малко с Alexa ”, съобщи Том Тейлър, старши вицепрезидент на Amazon Alexa.

„ Вярваме, че бъдещето на потребителските технологии е в заобикалящата просветеност, при която изкуственият разсъдък (ИИ) свързва разнообразни умни устройства и интелигентни услуги “,  каза той по време на софтуерната конференция Web Summit в Лисабон. „ Тук не става въпрос единствено за повече свързани устройства, само че и за прибавяне на просветеност към системата, която прави тези устройства по-добри “, добави Тейлър.

Всички софтуерни компании пробват да подобрят своите асистенти с ИИ, тъй че те да плануват по-добре от потребностите на хората.

„ Идеята е системата да е там, когато имате потребност от нея, и да се отдръпва на назад във времето, когато не ви би трябвало “, сподели Тейлър, визирайки бъдеща версия на Alexa.

По думите му това ще бъде „ идващият огромен скок “ в технологията за дома и отвън него.

„ В последна сметка това значи, че ще посягате към телефона си малко по-малко и ще говорите по-малко с Alexa. Ще имате опцията да прекарвате повече време за контактуване със света и хората в него “, добави той.

Amazon към този момент показа услугата Alexa Routines, която разрешава програмиране на устройствата Echo и другите устройства, които работят с Alexa, да правят избрани дейности в съответни миг, като да вземем за пример изключване на термостата, когато всички изоставен къщата, или включване на новините, когато заран зазвъни тревога за пробуждане.

Тези „ рутини “ могат да бъдат задействани и посредством звуци, като да вземем за пример бебешки рев.

„ С тази заобикаляща ви просветеност вие няма да би трябвало да карате Alexa да прави тези задания в дома ви “, отбелязва Тейлър.

От Amazon чакат в бъдеще да има голям брой асистенти на база ИИ, които да извършват разнообразни функции в разнообразни обстановки.

Когато Amazon показа Alexa преди седем години, гласовият помощник можеше да извършва 13 относително елементарни функционалности, измежду които стартирането на музика. Днес Alexa разполага с над 13 000 умения, споделя Тейлър.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР