Американският собственик на частната космическа компания "Спейс екс" Илон Мъск

...
Американският собственик на частната космическа компания "Спейс екс" Илон Мъск
Коментари Харесай

Илон Мъск избра мястото на първата обитаема станция на Марс

Американският притежател на частната галактическа компания "Спейс екс " Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател, уточни северните региони на Марс като най-подходящо място за създаване на първата обитаема станция на Червената планета, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията цитира изявлението на предприемача по време на видеоконференция на Марсианското общество.

"Вероятно най-удачни биха били северните ширини, означи Мъск. Хората биха желали да се заселят наоколо до тези региони, където има лед. Той може да бъде употребен за приемането на О2 и на сила. Освен това в тези местоположения биха се осъществили по-лесно кацания на тези апарати, които биха употребявали за забавянето на полета при кацане марсианската атмосфера ".

Първите задания на пилотираните експедиции до Марс би трябвало да бъде правенето на гориво за ракети и основаването на системи за взаимозависимост. "Ще би трябвало също да бъде следен добивът на лед, за приемането от него на годна за дишане атмосфера и на гориво. ", акцентира Мъск. По неговите думи за реализиране на връзка със Земята могат да бъдат употребявани мощни лазери на околоземна орбита.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР