Американският щат Уисконсин разреши на деца под 10-годишна възраст да

...
Американският щат Уисконсин разреши на деца под 10-годишна възраст да
Коментари Харесай

Американски щат разреши на деца под 10 г. да ходят на лов със собствено оръжие

Американският щат Уисконсин позволи на деца под 10-годишна възраст да вървят на лов със лично оръжие, заяви Франс прес, представена от БГНЕС. 

Промяната в закона е реалност от предходната събота, дни след всеобща пукотевица в черква в Тексас, при която починаха 26 души, а десетки бяха ранени. 

В редица щати децата имат право да вървят на лов под надзора на възрастни, като рестриктивните мерки най-често са за лов на огромни животни като елени и мечки, което може да се прави от по-големи деца - над 12 година или повече според от щата. 

След смяната в закона в Уисконсин децата ще могат да ловуват със свое оръжие, като въпреки всичко са придружавани от подготвен възрастен, а няма да употребяват оръжието на родителя, както е в редица щати. Те ще имат право към този момент и да вървят на лов за наедрял дивеч. 

Сред вносителите на законопроекта са американската Национална асоциация на носещите пушки и Асоциацията на ловците на мечки в Уисконсин, като съгласно тях смяната ще разреши на родителите да предават ловните обичаи на бъдещите генерации.

Противниците на смяната обаче са безапелационни, че децата под 10-годишна възраст са прекомерно дребни, с цел да боравят с оръжия, даже придружавани от възрастен. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР