Американският щат Ню Йорк е регистрирал още 540 починали от

...
Американският щат Ню Йорк е регистрирал още 540 починали от
Коментари Харесай

Облекчение за Ню Йорк: най-малък ръст на жертвите на коронавируса от 1 април

Американският щат Ню Йорк е записал още 540 умряли от новия ковид (COVID-19) в границите на последното денонощие. Това разгласи губернаторът на щата Андрю Куомо на постоянната си ежедневна конференция за обстановката с епидемията в щата.

Това е най-ниският растеж на жертвите в щата от 1 април насам. От 540 умряли, 504 са регистрирани в лечебни заведения, а 36 - в старешки домове. Освен това понижава приемът в интензивни отделения, както и интубациите.

Броят на хоспитализациите през последните 24 часа е намалял до 16 967 души от 17 366 души през вчерашния ден.

Куомо добави, че сега един човек заразява 0,9 други и акцентира, че инфекцията е спаднала от 1,4 инфектирани, регистрирани при започване на епидемията.

Губернаторът акцентира, че тестването остава основно при наблюдението на инфекцията и управлението ѝ задоволително, с цел да се отвори още веднъж обществото.

Куомо разяснява още, че " не е време за разделяне " след вчерашната офанзива против него на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп в профила му в " Туитър ".

Той сподели, че пандемията е " най-голямото предизвикателство от Втората международна война насам " и че това е може би " най-бурното време, на което сме ставали очевидци в миналото ", добавяйки, че " не е време за политика ".

Вчера Куомо отвърна на рецензиите от страна на Тръмп за това дали щатът е изискал прекалено много федерална помощ по време на пандемията.

В една от изявленията си в " Туитър " Тръмп написа, че губернаторът на Ню Йорк, който е от Демократическата партия, би трябвало да отделя повече време в " правене " и по-малко време в " недоволство ".

След това Куомо сподели: " Първо, в случай че той седи у дома и гледа телевизия, може би би трябвало да стане и да отиде на работа. "

По време на брифинга Куомо сподели също, че следенето на контактите на инфектираните ще изисква " войска " и прикани федералното държавно управление да координира увеличението на тестването. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР