Американският щат Ню Йорк е поставил рекорд втори пореден ден

...
Американският щат Ню Йорк е поставил рекорд втори пореден ден
Коментари Харесай

Covid рекорд в Ню Йорк за втори пореден ден

Американският щат Ню Йорк е сложил връх втори следващ ден на случаи на инфектирани с Covid-19. Това докара до смяна в събития на Бродуей и снимането на телевизионни излъчвания.

Според разбор на „ Вашингтон пост “, представен от БНР, върхът на Ню Йорк е бил подложен с близо 22 хиляди случаи дневно – нещо невиждано от началото на пандемията. Трябва да се означи, че тогава тестването не бе широкоразпространено. „ Ню Йорк таймс “ добавя, че покачването на случите в последно време се е дължало на делта разновидността на Covid-19, само че внезапният скок епидемиолози придават на бързо разпространяващия се Oмикрон вид.

Мрачните данни в Ню Йорк доведоха до анулация на представления на Бродуей в миг, в който се разчита на огромни визити, поради настъпването на празниците. Стигна се и до смяна при снимането на известното телевизионно предаване „ Saturday Night Live” като продуцентите оповестиха, че предаването ще е без аудитория онлайн и с понижен актьорски състав.

Влошаването на обстановката в Ню Йорк се следи деликатно, тъй като се приема като показателна за това, което следва в други елементи на страната.

Междувременно публични лица от администрацията представени от Ен Би Си и Си Би Ес, споделят, че президентът Джо Байдън ще се обърне към нацията във вторник. Официално лице, представено от Си Би Ес е декларирало:

„ Администрацията е готова за покачващите се равнища на случаите и президентът ще каже с детайлности какъв ще е отговорът на това предизвикателство. Той също ще напомни на американците, че те могат да се защитят от съществено заболяване от Covid-19 като се имунизират и получат бустрена доза, когато е време за това “.

В петък стана ясно, че в страната общо за миналата седмица постъпванията в болница са се нараснали с към 3 %, а смъртните случаи със 7 %, като на някои места скокът е по-рязък. В Окръг Колумбия, където е столицата Вашингтон, скокът на хоспитализациите е максимален - 39 % през миналата седмица, оповестява „ Вашингтон пост “.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР