Американският щат Калифорния е с най-замърсените градове в САЩ, показва

...
Американският щат Калифорния е с най-замърсените градове в САЩ, показва
Коментари Харесай

Калифорния с най-замърсения въздух в САЩ

Американският щат Калифорния е с най-замърсените градове в Съединени американски щати , демонстрира изследване, представено от Агенция Франс Прес.

Информацията е оповестена на фона на опитите на администрацията на президента Доналд Тръмп да принуди щата да отслаби стандартите за излъчванията от колите.

Американската асоциация по белодробни забавлявания разгласява изследване, което покрива периодa от 2014 до 2016 година - една година преди Тръмп да поеме ръководството. В проучването се отбелязва, че Лос Анджелис е градът с най-голямо озонно замърсяване или " летен смог " и на четвърто място на годишна база по равнище на фини прахови частици.

Бейкърсфийлд, Калифорния, е на второ място по озонно замърсяване и преди всичко по фини прахови частици в кратковременен проект.

Това обитаемо място и намиращите се наоколо Фресно и Вайселия регистрират високи равнища на замърсяване на въздуха поради мощния селскостопански и петролен бранш.

Сан Диего и Сакраменто също са измежду едни от най-замърсените градове.

Извън Калифорния с най-голямо озонно замърсяване са Финикс, Лас Вегас, Денвър, Ню Йорк и Хюстън. Най-високи равнища на финни прахови частици на годишна база пък са регистрирани в Питсбърг, Ланкастър, Филаделфия, Кливланд, Индианаполис и Детройт.

" Съединени американски щати би трябвало да продължат да се борят с климатичните промени и да поддържат и наложат Закона за чист въздух, с цел да защитят нацията от вреден въздух ", приканват създателите на изследването.

Почти 134 милиона души са изложени на нездравословно високи равнища на замърсяване на въздуха за интервала спрямо 125 милиона души за предходния интервал.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР