Американският сенатор Линдзи Греъм съобщи, че президентът Доналд Тръмп ще

...
Американският сенатор Линдзи Греъм съобщи, че президентът Доналд Тръмп ще
Коментари Харесай

Американски сенатор потвърди, че изтеглят войници от Афганистан

Американският сенатор Линдзи Греъм заяви, че президентът Доналд Тръмп ще разгласи тази седмица, че ще изтегли част от американските сили в Афганистан, което може да стартира преди края на годината, осведоми АП.

По време на посещаване в афганистанската столица Кабул Греъм посочи, че президентът може да понижи броя на бойците до 8600 от актуалните 12 000. Той означи, че Националните сили за сигурност на Афганистан ще пази страната си.
 Съединени американски щати ще изтеглят над 4000 военнослужещи от Афганистан
САЩ ще изтеглят над 4000 военнослужещи от Афганистан

Нова политика

Сенаторът обаче е срещу цялостно евакуиране на американските сили от страната. По думите му изтеглянето от Афганистан би трябвало да бъде " учредено на изискване " и талибаните би трябвало да изпълнят обещанията си, които са създали по време на мирните договаряния.

Мирните договаряния сред Съединени американски щати и талибаните бяха обновени през предходната седмица, само че са " паузирани " след офанзива по военновъздушната база " Баграм " северно от Кабул . При офанзивата бяха убити двама афганистанци, а други 70 пострадаха. Петима американски бойци са с леки пострадвания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР