Американският сенатор Линдзи Греъм предупреди Саудитска Арабия, че ще има

...
Американският сенатор Линдзи Греъм предупреди Саудитска Арабия, че ще има
Коментари Харесай

Светът пита С. Арабия къде е журналистът Джамал Кашоги

Американският сенатор Линдзи Греъм предизвести Саудитска Арабия, че ще има " унищожителни " последствия за връзките сред Рияд и Вашингтон, в случай че информациите за убийството на саудитския публицист Джамал Кашоги се окажат правилни, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Саудитското кралство би трябвало да даде " почтени отговори ", съобщи сенаторът републиканец.

Кашоги е в неопределеност от 13 ч. на 2 октомври, когато влезнал в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул. Има съмнения, че той въобще не е напускал комплекса.

Греъм сподели, че последствията ще бъдат " стопански и освен " и добави, че ръководителят на комисията по външните работи в сената Боб Крокър е на същото мнение.

В. " Вашингтон пост " прикани американската администрация да " изиска безапелационни и ясни отговори ". Вестникът отбелязва, че президентът Доналд Тръмп окачестви саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман като " желан съдружник ", и акцентира, че в подмяна Сауидтска Арабия би трябвало да даде информации за ориста на Кашоги.

Саудитските публични представители би трябвало да потвърдят, че журналистът Джамал Кашоги, който е в неопределеност от предходната седмица, е напуснал консулството на Саудитска Арабия в Истанбул, съобщи през днешния ден в Будапеща турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от Ройтерс.

Ние би трябвало да получим резултат от това следствие колкото се може по-скоро. Служителите в консулството не могат да се измъкнат просто като споделят " той излезе отсам ", уточни Ердоган на конференция в унгарската столица.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР