Американският сенатор Елизабет Уорън се застъпи за връщане на бонусите,

...
Американският сенатор Елизабет Уорън се застъпи за връщане на бонусите,
Коментари Харесай

Директори на банки се обогатяват на гърба на кризата

Американският сенатор Елизабет Уорън се застъпи за връщане на бонусите, отпуснати на банкови ръководители, за които се твърди, че са управлявали погрешно риска, което е довело до неотдавнашната банкова рецесия.

Уорън изрази своята угриженост по отношение на обогатяването на ръководители посредством рискови действия, до момента в който други понасят следствията.

Тя съответно изиска банковите ръководители да върнат $60 милиона, които са спечелили заради използването на по-слаби контролни механизми.

Сред забърканите лица е и изпълнителният шеф на Silicon Valley Bank,Грегъри У. Бекер, който съгласно известията е получил $40 милиона, откакто Конгресът е разрешил на банката да поеме по-голям риск.

Самият Бекер удостовери, че е спечелил $40 милиона от 2019 година насам. Освен това се твърди, че той е пренебрегнал 17 предизвестия от Федералния запас по отношение на ръководството на ликвидния риск, слабия мениджмънт и финансовото обмисляне.

Сенатор Уорън също по този начин се изправи против Скот Шей, някогашния ръководител на другарски настроената към криптовалутите Signature Bank, като сложи под въпрос готовността му да върне извоюваните от него $20 милиона, макар че е пренебрегнал проблемите с ликвидността, довели до спасяването от страна на Федералната корпорация за обезпечаване на депозитите (FDIC) с $2.5 милиарда.

Шей не уточни желание да върне средствата и беше упрекнат от сенатор Лумис, че е отклонил виновността върху регулаторите и вложителите на цифрови активи за ликвидната рецесия на банката през март.

В резултат на рецесията вложителите изтеглиха средства от Silicon Valley Bank и Signature Bank след затварянето на водещата крипто банка Silvergate Bank. И двете банки бяха принудени да продадат скъпи бумаги на обилни загуби, с цел да генерират ликвидност за тегленията.

Впоследствие FDIC се намеси, с цел да отбрани депозитите. Тези събития подкопаха доверието в банковата система на Съединени американски щати и породиха опасения измежду американските крипто платформи.

Стабилната монета USDC на Circle да вземем за пример изгуби своята фиксация към $, откакто разкри замразени депозити в Silicon Valley Bank, а капиталовите платформи MaiCapital и Digital Asset Capital Management бяха принудени да търсят офшорни банкови сътрудници.

В отговор на банкрутите и облекчените финансови, и ликвидни условия за по-малките банки, разнообразни политици, в това число сенатор Уорън, предизвикаха ограничения за използване на по-строги банкови регулации.

Сенатор Уорън също по този начин удостовери присъединяване си, дружно с още трима законодатели, във внасянето на законопроект за ограничение на несъразмерните хонорари на изпълнителните шефове, постоянно наричани “ “.

Законопроектът обаче евентуално ще срещне опозиция от страна на републиканците от Камарата на представителите и републиканците от Сената, които съзнателно удължават дебатите към приемането му.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР