Американският сенатор Джон Маккейн е неизлечимо болен, бившият кандидат за

...
Американският сенатор Джон Маккейн е неизлечимо болен, бившият кандидат за
Коментари Харесай

Джон Маккейн с агресивен рак в мозъка

Американският сенатор Джон Маккейн е неизлечимо болен, някогашният претендент за президент на републиканците има рак на мозъка. 

80-годишният Маккейн се възвръща в дома си в Аризона след интервенция за унищожаване на съсирек над лявото око, осведоми Ройтерс, като се базира на кабинета на сенатора. Именно по време на тази намеса е открит злокачествения израстък на сенатора с шести мандат.

Опциите за лекуване включват композиция от химиотерапия и лъчелечение, само че този тип тумори са извънредно нападателни и бързо разпространяващи се, изясняват лекарите. Прогнозата е неприятна, твърди доктор Ричард Еленбоген, който ръководи Катедрата по неврологична хирургия във Вашингтонския университет. 

Дъщерята на сенатора Мегън Маккейн съобщи, че фамилията е шокирано от диагнозата, само че татко й е " най-уверен и спокоен " от всички и се приготвя за нова борба с заболяването. На Маккейн са отстранявани три пъти неинвазивни меланоми, той е преодолял и пострадванията, получени по времето, когато като военнопленник във Виетнам е подлаган на изтезания. 

Сенатор Линдзи Греъм, дълготраен другар на Маккейн, съобщи, че " тази болест в никакъв случай не е имала по-достоен съперник ". Колеги на Джон Маккейн от целия политически спектър пожелаха на Маккейн триумф в борбата с рака.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР