Американският сенат одобри законопроект, който ще изпрати 250 милиарда долара

...
Американският сенат одобри законопроект, който ще изпрати 250 милиарда долара
Коментари Харесай

Байдън: Ние сме в съревнование за победа през 21 век, стартът е даден

Американският сенат утвърди законопроект , който ще изпрати 250 милиарда $ от бюджета на страната, с цел да се изправи против Китай в техническата сфера . Срещата беше излъчена на уеб страницата на горната камара, оповестява ТАСС.

Инициативата , гласуването на която трябваше да се организира предишния месец, бе подкрепена от 68 сенатори, 32 са срещу .

Авторите на законопроекта имат намерение да отделят средства от бюджета за работата на НАСА, министерствата на търговията и енергетиката в региона на напредналите софтуерни проучвания.

По-конкретно, в документа се споделя, че 52 милиарда $ ще бъдат ориентирани към развиването на производството на полупроводници в страната, за да " се борят със зависимостта от китайски компании и технологии ".
 Съединени американски щати основават ударна група против търговски злоупотреби
Съединени американски щати основават ударна група против търговски злоупотреби

За битка с " нелоялните външнотърговски практики ", които пречат на производството и конкурентоспособността на Съединени американски щати

Сега самодейността е изпратена до Камарата на представителите на Конгреса, където към този момент е импортиран сходен законопроект, само че с редица разлики. Сега конгресмените ще би трябвало да решат коя самодейност да одобрят.

В същото време президентът на Съединени американски щати Джо Байдън приветства решението на сенаторите да поддържат самодейността . Според него законопроектът " ще помогне за развиването на сериозни промишлености ".

" Това ще ни разреши да открием, създадем и подобрим най-важните технологии на утрешния ден - от изкуствен интелект, компютърни чипове до литиеви акумулатори , употребявани в интелигентни устройства и електрически транспортни средства - тъкмо тук, в Съединени американски щати ", се споделя в документално изказване на президентът.

" Ние сме в състезание за победа през 21 век, стартът е даден . Докато други страни не престават да влагат в своите проучвания и разработки, ние не можем да рискуваме да изостанем ".

Байдън изясни, че ще подпише законопроекта, в случай че Камарата на представителите го утвърди . Шефът на НАСА Бил Нелсън и министърът на търговията на Съединени американски щати Джина Раймондо също показаха поддръжката си за самодейността в публикувани писмени изказвания.
 Китай: Думите на Путин за Съединени американски щати по пътя на Съюз на съветските социалистически републики ви карат да се замислите надълбоко
Китай: Думите на Путин за Съединени американски щати по пътя на Съюз на съветските социалистически републики ви карат да се замислите надълбоко

Съвременният свят е пред промени невиждани от епохи, напредък и проваляне на велики сили, бъдещето и ориста на човечеството
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР