Американският Сенат одобри отпускането на военна помощ за Украйна в

...
Американският Сенат одобри отпускането на военна помощ за Украйна в
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ одобри военната помощ за Украйна, законопроектът сега отива в Камарата на представителите, където битката ще е по-трудна

Американският Сенат утвърди отпущането на военна помощ за Украйна в четвъртък - първа стъпка към подновяването на доставките на оръжие и муниции, спрели в края на предходната година поради изчерпването на финансирането.

С 62 на 28 гласа законодателното предложение в този момент отива в Камарата на представителите, където борбата ще е по-трудна, защото републиканците, които не са единомислещи по подпомагането на Киев, са болшинство.
 
 Американският Конгрес Американският Конгрес Източник: Shutterstock

Законопроектът на стойност 95.34 милиарда $, който включва помощ за Украйна, Израел и Тайван, беше част от договорката, реализирана от републиканци и демократи в неделя, която включваше и промени и средства за укрепване на защитата на границата с Мексико. Тази част от двупартийното съглашение обаче пропадна в сряда, защото изненадващо множеството републиканци, които упорстваха за него, не го поддържаха.

Все още не е ясно по кое време Камарата на представителите - долната камара на Конгреса, ще гласоподава по законопроекта. Той планува отпущането на 61 милиарда $ за Украйна, 14 милиарда $ за Израел и 4.83 милиарда $ за поддръжка на сътрудници в Индо-Тихоокеанския район, в това число Тайван.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР