Американският самолетостроителен гигант Boeing е постигнал споразумение с Министерството на

...
Американският самолетостроителен гигант Boeing е постигнал споразумение с Министерството на
Коментари Харесай

Boeing признава вина за катастрофите със 737 Max

Американският самолетостроителен колос Boeing е постигнал съглашение с Министерството на правораздаването на страната, с което признава виновност за две произшествия с модела 737 Max, оповестяват международните организации. Съдът би трябвало да одобри договорката, с цел да стане тя факт.

Така компанията приема да заплати санкция в размер на 243,6 млн. $ и също така при дефинитивно правосъдно решение има риск за нейните благоприятни условия да осъществя държавни поръчки. Освен това самолетостроителят поема ангажимент да влага минимум 455 млн. $ в възстановяване на сигурността и отчетността си, както и да разреши без значение одитиране.
 Някои от самолетите на Boeing може да се окажат... погрешно съединени
Някои от самолетите на Boeing може да се окажат... погрешно съединени

Започнато е вътрешно следствие

Според околните на починалите в случаите обаче това е незадоволително и би трябвало да се пристъпи към пълномащабно дело и евентуално по-голямо наказване за Boeing.

Общо 346 души починаха при произшествия със 737 Max в Индонезия и Етиопия през 2018-2019 година Пътническите самолети бяха оборудвани с нова софтуерна система за стабилизиране, като съгласно Министерството на правораздаването Boeing са икономисали забележителна сума, като не са провели задоволително интензивно образование на водачите и това е довело да случаите.
 Инженер от Boeing: От завода излизат дефектни самолети
Инженер от Boeing: От завода излизат дефектни самолети

Сам Салехпур има съществени опасения за сигурността на моделите 777 и 787

Случилото се докара до съвсем 2-годишно прекъсване от употреба на самолетите и съглашение с околните на починалите за 2,5 милиарда $. През май обаче стана ясно, че компанията е нарушила част от уговорките си по него и това докара до престъпно следствие.

Затова и околните на жертвите упорстват съдията по делото да не одобри съглашението и да се търсят от Boeing най-малко 25 милиарда $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР