Американският републиканец и сенатор Боб Коркър смята, че с острите

...
Американският републиканец и сенатор Боб Коркър смята, че с острите
Коментари Харесай

С изявленията си за Иран и КНДР Тръмп "кастрира публично" Тилърсън


Американският републиканец и сенатор Боб Коркър счита, че с острите си изявления за КНДР и нуклеарната договорка с Иран, Тръмп напълно умишлено "кастрира публично" държавния си секретар Рекс Тилърсън. Това обаче може да се окаже доста неприятен ход с пагубни последствия.

Според Коркър най-големият проблем е, че с опитите си да обезврежда основния си посланик, Тръмп се слага в обстановка, в която има единствено два избора - дали да стартира Трета международна война или да даде на Северна Корея и Иран опцията да унищожат Съединени американски щати с нуклеарни оръжия.

"Не можете да кастрирате обществено държавния си секретар без да се наложи да избирате сред тези две злини", разяснява Коркър в изявление за "Вашингтон поуст".

Междувременно републиканският представител на Тенеси не скри и възхитата си от работата на Тилърсън по построяването на дипломатически връзки с един от най-върлите съперници на Съединени американски щати, а точно Китай.

"Най-великата дипломатическа активност, която имаме е с Китай. Тя измина дълъг, доста дълъг път. Някои от нещата, за които приказваме са феноменални", сподели сенаторът и добави, че точно Тилърсън е постигнал този напредък и е съумял да трансформира спора с Пхенян в безшумно, ползотворно съдействие с Пекин. А с това е избегнал риска от прерастване на словесната борба във фактическа война.

"Когато издърпаш килимчето под краката на личния си основен посланик обаче, това просто води до цялостен разпад.. Фактът, че ние работим извънредно дейно (с Китай) е точно негово дело и се явява основна причина да не ни се постанова да вършим избор за момента. Кастрираш ли го обществено, самичък си отнемаш даже избора", счита Коркър. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР