Американският репортер от Wall Street Journal Еван Гершкович обжалва решението

...
Американският репортер от Wall Street Journal Еван Гершкович обжалва решението
Коментари Харесай

Гершкович обжалва и новото удължаване на ареста си в Русия

Американският кореспондент от Wall Street Journal Еван Гершкович апелира решението на съветския съд за следващо удължение на предварителния му арест, оповестява " Франс прес ".

беше задържан през март и упрекнат в шпионаж - нещо, което той и Wall Street Journal отхвърлят. Службата за сигурност на ФСБ на Русия твърди, че той е събирал държавни секрети за военно-промишления комплекс на страната.

Първоначално Гершкович беше арестуван до 29 май, само че след това съдът удължи ареста му до 30 август по време на правосъдно съвещание при закрити врата.

В четвъртък м - този път до 30 ноември.
 Русия още веднъж удължи ареста на американския кореспондент Гершкович
Русия още веднъж удължи ареста на американския кореспондент Гершкович

Той остава зад решетките най-малко до 30 ноември

Уебсайтът на Московския градски съд сподели, че спомагателното тримесечно удължение е било обжалвано от отбраната на журналиста.

Гершкович, за разлика от редица други западни кореспонденти, продължи да прави репортажи от Русия по време на офанзивата ѝ в Украйна.

Неговият арест бележи първия път, когато западен публицист е арестуван по обвинявания в шпионаж в Русия от руско време насам.

Откакто стартира пълномащабни военни дейности против Украйна през предходната година, Русия направи по-трудно приемането на акредитация за публицистите от Запада.

През последните години няколко американски жители получиха тежки присъди в Русия. Вашингтон упреква Москва, че против освобождението на руснаци, арестувани в Съединени американски щати.
 Гершкович апелира удължаването на ареста си
Гершкович апелира удължаването на ареста си

Американският публицист беше арестуван в Русия за шпионаж
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР