Американският режисьор Стивън Спилбърг заяви пред Би Би Си, че

...
Американският режисьор Стивън Спилбърг заяви пред Би Би Си, че
Коментари Харесай

Стивън Спилбърг: Съжалявам за избиването на акули след Челюсти

Американският режисьор Стивън Спилбърг съобщи пред Би Би Си, че съжалява за избиването на акулите след триумфа на кино лентата му " Челюсти ", излязъл на екран през 1975 година, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на " Франс прес ".

Хитовият филм на Спилбърг споделя историята на огромна бяла човекоядна акула, която атакува къпещите се в курорт на източното крайбрежие на Съединени американски щати. Началникът на локалната полиция потегля на лов за животното благодарение на морски биолог и ловджия на акули.

" Наистина скърбя, че популацията на акулите беше избивана поради книгата и кино лентата. Наистина, в действителност скърбя ", сподели Стивън Спилбърг пред Би Би Си.

Режисьорът беше интервюиран в радиопредаването " Desert Island Discs ", в което гостите описват каква музика, каква книга и какъв първокласен продукт биха взели на ненаселен остров.

Запитан по какъв начин би се чувствал на запустял остров, заобиколен от акули, Спилбърг отговори: " Това е едно от нещата, от които постоянно съм се страхувал. Не от това да бъда изяден от акула, а че акулите иска ми се разсърдят поради хранителното безумство на спортните рибари, което последва след 1975 година "

Според изследване, оповестено в списание " Нейчър " предходната година, международната популация на акули е намаляла със 71 % от 70-те години на предишния век поради свръхулова.

Фондът за запазване на акулите в това време отбелязва, че от 1250-те типа акули и скатове, разпознати в света, понастоящем 36 % са застрашени от изгубване.

Изследователите упрекнаха кино лентата " Челюсти ", който имаше голям триумф и ужасяваше генерации къпещи се.

Стивън Спилбърг, прочут и с филмите си " Извънземното ", поредицата за приключенията на Индиана Джоунс, " Джурасик парк ", приказва в предаването и за частично автобиографичната си кинотворба " Семейство Фейбълман ". Филмът, който Спилбърг разказва като " терапия за 40 милиона $ ", споделя за детството му и запознанството му с киното в следвоенна Америка.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР