Американският регулатор разреши ваксината срещу COVID-19 на "Пфайзер"/"Бионтех" да бъде

...
Американският регулатор разреши ваксината срещу COVID-19 на "Пфайзер"/"Бионтех" да бъде
Коментари Харесай

В САЩ разрешиха съхранението на ваксината на Pfizer/Biontech при по-високи температури

Американският регулатор позволи имунизацията против COVID-19 на "Пфайзер "/ "Бионтех " да бъде превозена и съхранявана при по-високи температури, което ще улесни разпространяването и използването на едната от двете ваксини, позволени за приложимост в Съединени американски щати, заяви Асошиейтед прес.
Агенцията по храните и медикаментите разгласи, че дава разрешението, откакто е изработен обзор на нови данни, постъпили от основаната в Ню Йорк компания "Пфайзер " и немския й сътрудник "Бионтех ".
Ваксината, която се транспортира в замразени дози, към този момент може да се транспортира и съхранява до две седмици при температури, които се поддържат от фризерите в аптеките. На 19 февруари "Пфайзер " подаде в организацията данни, показващи, че имунизацията остава постоянна до две седмици при температури, поддържани от общоприети фризери.
Досега имунизацията изискваше да бъде съхранявана при извънредно ниски температури - сред минус 60 и минус 80 градуса, по тази причина от компанията я транспортираха в специфични контейнери със изсъхнал лед. Местата за имунизиране пък трябваше да разполагат или със скъпи фризери, поддържащи толкоз ниски температури, или да прибавят изсъхнал лед, или да слагат бързо всички ваксини от пратката, с цел да не се увредят.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР