Американският регулатор на безопасността на полетите каза, че ако пътническият

...
Американският регулатор на безопасността на полетите каза, че ако пътническият
Коментари Харесай

Официално предупреждение: Ако няма промени в Boeing 737 MAX, ще има още катастрофи

Американският регулатор на сигурността на полетите сподели, че в случай че пътническият аероплан Боинг 737 MAX не бъде изменен от производителя, ще има " повече от дузина нови произшествия, евентуално по една на две или три години ", съобщи БГНЕС.
Федералната организация за авиацията (ФАА) направи разбор на самолета, който беше спрян от приложимост след две съдбовни произшествия в Индонезия и Етиопия.
ФАА призна, че са създали неточност при предходната си оценка на самолета, като организацията не даде заповед за прекъсването му от приложимост от самолетните компании, даже след втория случай в Етиопия. Двете произшествия се отдават на автоматизирана система за промяна на ъгъла на офанзива (MCAS) - нова система в последното потомство на 737, който е най-популярния пътнически аероплан в света.
Според оценка на риска, направена от ФАА, в случай че Boeing не направи промени в MCAS, през 45-годишният експлоатационен интервал на към 4800 самолета от този модел ще има повече от 12 произшествия като тези в Индонезия и Етиопия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР