Американският разрушител Карни“ е свалил боен дрон, излетял от Йемен,

...
Американският разрушител Карни“ е свалил боен дрон, излетял от Йемен,
Коментари Харесай

Напрежението в Червено море: Американски разрушител откри огън по боен дрон от Йемен

Американският унищожител „ Карни “ е свалил военен дрон, изхвърчал от Йемен, предава Ройтерс. Това е следващ случай в Червено море.

САЩ са в нараснала подготвеност поради зачестилите офанзиви на подкрепяните от Иран групи в региона.

През октомври  американският унищожител смъкна четири ракети и 15 дрона, изстреляни към Израел от хутите в Йемен. През миналия месец Съединени американски щати разположиха обилни сили в региона на Близкия изток, измежду които два самолетоносача, поддържащи кораби и хиляди бойци.

Те са в положително положение и са се чули с околните си, сподели за bTV шефът на компанията оператор

Преди дни американските военноморски сили освободиха пленения от йеменските бунтовници товарен транспортен съд с двама българи на борда. Те са в положително положение и са се чули с околните си, сподели за bTV шефът на компанията оператор ''Зодиак Меритайм''.

Двамата мъже са от Варна, единият е офицер, другият – от изпълнителния състав. Американският унищожител „ Мейсън “ и още кораби освободиха танкера на 27 ноември.

Висши военни на йеменските бунтовници се качиха на плавателния съд за ревизия

Снимка: Reuters

Похитеният транспортен съд „ Galaxy Leader “ с други двама българи - капитанът и помощник-капитанът – 38-годишният Любомир Чанев и 39-годишният Данаил Веселинов, е в пристанищната зона на Ходейда в Йемен.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР