Американският разрушител Доналд Кук“ с крилати ракети Томахоук“ и системата

...
Американският разрушител Доналд Кук“ с крилати ракети Томахоук“ и системата
Коментари Харесай

Американски разрушител се появи край базата на руския флот в Тартус

Американският унищожител „ Доналд Кук “ с крилати ракети „ Томахоук “ и системата за противоракетна защита „ Иджис “, се е доближил на 100 километра от сирийския пристанищен град Тартус, където е ситуирана база на Военноморските сили на Руската федерация, заяви турският телевизионен канал CNN Turk.

По-рано американското издание The Wall Street Journal, базирайки се на източник от Пентагона, осведоми, че унищожител от Военноморски сили на Съединени американски щати може да дойде в Средиземно море до няколко дни. „ Съединени американски щати имат още един унищожител – „ Доналд Кук “, в източната част на Средиземно море, откъдето може да взе участие във всеки удар против Сирия… Вторият може да дойде до няколко дни “, заяви вестникът.

На собствен ред ръководителят на парламентарната комисия по защита в съветската Дума, Владимир Шаманов, съобщи, че Съединени американски щати не са уведомили Русия за приближаването на американските кораби.

„ В региона на Тартус се появява група кораби на Военноморски сили на Съединени американски щати. Според признатата интернационална процедура евентуалните участници в събитията в региона се уведомяват по-рано. Ние не сме известени, въпреки на законни учредения да сме утвърдили контракт за нашите две бази в Тартус и Хмеймим “, акцентира Шаманов в границите на съвещание на Държавната дума, като в същото време добави, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп към този момент загатна за вероятен удар против Русия.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР