Американският рапър Кендрик Ламар бе удостоен с престижната награда Пулицър“

...
Американският рапър Кендрик Ламар бе удостоен с престижната награда Пулицър“
Коментари Харесай

Рапърът Кедрик Ламар спечели "Пулицър" за албума си DAMN


Американският рапър Кендрик Ламар бе почетен с влиятелната премия „ Пулицър “ в категорията за музика за албума си DAMN. Това е първа такава премия за хип-хоп музикант и изобщо за модерна известна музика.

Тази премия е ново самопризнание за 30-годишния Ламар, който към този момент получи 12 награди „ Грами “, пет от които – за DAMN.

Наградата „ Пулицър “ е основана през 1917г., само че категорията „ музика “ се появява много по-късно – през 1943 година Тя се присъжда за разнообразни музикални жанрове – от класическа до джаз, а в този момент и хип-хоп. През 2007 година премията за музика печели саксофонистът Орнет Колман. Въпреки, че музикалните критерии на административния съвет на премиите „ Пулицър “ се уголемяват през годините, до момента изпълнителна модерна музика не бе удостояван с тази премия. Според съвета на „ Пулицър “ албумът на Ламар DAMN съставлява сбирка от виртуозни части, които са обединени от достоверността на езика и динамичността си и показват завладяваща картина на актуалния живот на афроамериканците. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР