Американският ракетен крайцер Фицджералд (USS Fitzgerald) едва не е потънал

...
Американският ракетен крайцер Фицджералд (USS Fitzgerald) едва не е потънал
Коментари Харесай

Крайцерът "Фицджералд" eдва не е потънал след сблъсъка

Американският ракетен крайцер " Фицджералд " (USS Fitzgerald) едвам не е потопен след конфликта в нощта против събота с контейнеровоз край Япония, заяви командващият Седми флот на Съединени американски щати.

" Пораженията са обилни. Под ватерлинията зее огромна пробойна ", сподели контраадмирал Джозеф Окойн. На конференция в базата в Йокосука той описа, че единствено обезверените дейности на екипажа са предотвратили напълването на кораба с вода и потъването му на към 56 благи от брега.



Телата на безследно изчезнали моряци са открити в наводнените елементи от крайцера, добави Окойн без да показва броя им. Според японските медии са открити всичките седмина, а интервенцията по издирването им е прекъсната.


© Reuters

" Фицджералд " може да бъде избавен, само че ремонтите ще лишават месеци. " Надявам се, това да стане за по-малко от година. Ще видите, че " Фицджералд " ще се завърне " добави контраадмиралът.

Корабът се прибра на личен ход в базата с забележим крен от към 5 градуса на десен ръб. Наводнени са две жилищни пространства, информационната каюта и машинно поделение с помощни мотори, оповестиха от Седми флот. Това допуска, че починалите моряци от 285-членния екипаж може да са спели сега на случая.


© Reuters
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР