Американският производител на военни системи RTX Corporation, известен преди като

...
Американският производител на военни системи RTX Corporation, известен преди като
Коментари Харесай

Водеща американска военна компания плаща $950 млн. след корупционен скандал

Американският производител на военни системи RTX Corporation, прочут преди като Raytheon, се съгласи да заплати над 950 милиона $ по отношение на обвинявания в машинация на Пентагона и подкупи за обезпечаване на бизнес с Катар, оповестява Defense News.

Компанията подписа съглашения във федералните съдилища в Бруклин и Масачузетс. RTX се съгласи да наеме самостоятелни наблюдаващи за надзор на спазването на законите против корупцията и измамите, както и да показва положително държание в продължение на три години.
 Американският оръжеен колос RTX с чиста загуба от близо $1 милиард
Американски оръжеен колос с чиста загуба от близо $1 милиард

Каква е повода за финансовия резултат за тримесечието

Според известие на Министерството на правораздаването RTX е признала за " две обособени схеми " за машинация на Министерството на защитата по отношение на ракетните системи Patriot и радарната система, както и с други услуги в региона на защитата.

" Тези схеми за машинация накараха Министерството на защитата да заплати на Raytheon над 111 млн. $ повече, в сравнение с е трябвало да бъде платено на Raytheon по договорите ", се споделя в известието.

RTX ще заплати повече от 124 млн. $ за подкупване на почитан катарски боен чиновник, с цел да завоюва контракти в региона на защитата, а по-късно е прикрила тези заплащания посредством подправяне на документи.

От компанията обявиха в изказване, че тя " поема отговорност за осъществените нарушавания " и е " ангажирана да поддържа стратегия за сходство от международна класа, следвайки световните закони, разпореждания и вътрешни политики, като в същото време поддържа честност и обслужва клиентите си по етичен метод. "

RTX разгласи през юли, че е заделила 1,24 милиарда $ за разрешаване на идни правни и регулаторни въпроси. Президентът и основен изпълнителен шеф Кристофър Калио съобщи, че следствията значително са свързани с проблеми, предхождащи сливането на Raytheon и United Technologies през 2020 година
 Raytheon отнесоха $200 милиона санкция - техни технологии пътували в Русия и Иран
Топ US военна компания с $200 милиона санкция - нейни технологии пътували в Русия и Иран

Санкцията няма да бъде протестирана

През август компанията се съгласи да заплати на Държавния департамент 200 милиона $ след разкриването на над две дузини хипотетични нарушавания на Закона за надзор на износа на оръжие и Международните правила за трафик на оръжие. Ставаше въпрос за неприемливата процедура служебни компютри с значима за националната сигурност на Съединени американски щати информация да пътуват по света - в това число и в вражески страни.

RTX има бизнес и у нас. Тя е ангажирана в производството на поръчаните от България противотанкови ракети Javelin, както и AMRAAM, с които ще бъдат въоръжени бъдещите ни изтребители F-16. Това са поръчки за десетки милиони долари.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР