Американският производител на процесори Nvidia представи нов компютър с изкуствен

...
Американският производител на процесори Nvidia представи нов компютър с изкуствен
Коментари Харесай

Nvidia пуска компютър за автономни коли от пето поколение

Американският производител на процесори Nvidia показа нов компютър с изкуствен интелект, предопределен за безпилотни коли от пето потомство. Pegasus разполага с изчислителната мощност да ръководи транспортни средства без волан и педали, оповестява Automotive News.

Новата система може да прави 320 трилиона интервенции в секунда, към 10 пъти повече от Drive PX 2 AI, настоящият компютър с изкуствен интелект на Nvidia. Pegasus се оправя безпроблемно с обработката на 1 терабайт данни в секунда с помощта на четири процесора и 16 високоскоростни датчика като камери, радари, лидари и ултразвукови сензори.

В момента платформата Drive PX на Nvidia се употребява от 225 разработчици на самостоятелни коли. 25 от тях са съсредоточили напъните си върху безпилотни таксита.

Пето равнище на самостоятелност е постижимо със съществуващите през днешния ден технологии, само че оборудването заема целия багажник на автомобила. От Nvidia настояват, че с Pegasus габаритите на сходни системи ще се свият до размерите на регистрационна табела. Новият компютър ще бъде наличен за производителите от втората половина на 2018 година



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР