Американският производител на iPhone спря продажбите и ограничи услугите си

...
Американският производител на iPhone спря продажбите и ограничи услугите си
Коментари Харесай

Apple плати 13,6 млн. долара глоба на Русия

Американският производител на iPhone спря продажбите и ограничи услугите си в Русия малко откакто Москва стартира пълномащабната си военна атака в Украйна през февруари 2022 година, съобщи Агенция Франс Прес.


Федералната антимонополна работа на Русия (ФАС) санкции Apple с 1,2 милиарда рубли (13,6 млн. долара) през юли 2022 година, като съобщи, че компанията е забранила на приложенията да осведомят клиентите за опцията да вършат покупки отвън формалния App Store.

След дългогодишна правосъдна борба в Съединени американски щати Apple съобщи предходната седмица, че ще стартира да позволява на разработчиците на приложения за iPhone да употребяват различни платежни системи, а законодателството на Европейски Съюз, което следва да влезе в действие, също ще изисква от Apple да разреши заплащания отвън своята екосистема.

Миналата година съветски съд отхвърли жалбата на Apple по отношение на санкцията.

" На 19 януари 2024 година Apple заплати санкцията. Средствата бяха преведени в бюджета на Руската федерация ", се сподели в изказване на ФАС.

Откакто изпрати войски в Украйна, Москва е издала десетки санкции против западни софтуерни компании - нормално поради отхвърли на платформите да изтриват наличие, което съгласно Русия нарушава нейните закони против разпространяването на " погрешна информация " или " дискредитиране на въоръжените сили ".

Apple спря продажбите на артикули и деактивира Apple Pay в Русия дни откакто Москва подреди на войските си да влязат в Украйна. Тя също по този начин отстрани приложенията на няколко съветски новинарски издания и платформи за обществени медии от световния си магазин App Store.

Още преди офанзивата си в Украйна Русия се насочи към западни софтуерни компании като част от устрема си да понижи зависимостта на страната от задгранични артикули и програмен продукт.

През февруари предходната година Apple заплати на Русия санкция в размер на 906 млн. рубли (10,3 млн. долара) по дело, почнало през 2020 година, по отношение на изказвания, че е блокирала прибавянето на конкурентен артикул в своя App Store. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР