Американският производител на електромобили Тесла“ (Tesla) обяви, че започва износ

...
Американският производител на електромобили Тесла“ (Tesla) обяви, че започва износ
Коментари Харесай

Tesla започва износ на Модел 3 от Шанхай за Европа

Американският производител на електрически автомобили „ Тесла “ (Tesla) разгласи, че стартира експорт на създавания в Китай „ Модел 3 “ за европейските пазари, оповестява Радио Китай. Очаква се първата партида от 7000 седана да дойде на белгийското пристанище Зеебрюге по море в края на ноември, преди да бъде пренасочена към пазарите на Германия, Франция, Италия, Испания, Португалия и Швейцария. 

" Чрез износа, компанията се надява да подтиква разширение на търсенето на световните пазари, както и да усъвършенства следпродажбеното обслужване ", съобщи Том Джу, вицепрезидент на Tesla Global и президент на Tesla Greater China. 

Чън Ин, заместник-кмет на Шанхай, напомни по време на церемонията в понеделник, с която бе даден старт на износа, че Tesla е първият задграничен производител на коли, който се е възползвал от премахването на рестриктивните мерки за каузи, който външни компании могат да имат в предприятия в Китай, и се надява това да докара до по-активното налагане на създаваните в страната коли на други пазари. 

До края на септември заводът в Шанхай е създал повече от 85 000 автомобила с индустриална продукция от над 21,6 милиарда юана (3,2 милиарда долара), като седмичното произвеждане е сред 3500 до 4000 бройки. Износът на транспортни средства и акумулатори от завода се чака да доближи 450 милиона $ в границите на една година, уточни още Чън Ин. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР