Американският производител на електромобили Tesla е съобщил на работниците си,

...
Американският производител на електромобили Tesla е съобщил на работниците си,
Коментари Харесай

Tesla спира временно производството на Model 3 в Калифорния

Американският производител на електрически автомобили Tesla е съобщил на служащите си, че краткотрайно приключва част от производството своя цех в Фримонт, Калифорния, съобщи Блумбърг, базирайки се на осведомен източник.

Работниците от индустриалната линия Model 3 са били известени, че активността по тази линия ще бъде спряна от 22 февруари до 7 март. Засегнатите чиновници ще получат възнаграждение за 22 и 23 февруари, само че не и за 28 февруари и 1,2, и 3 март. Те са били посъветвани да си вземат отмора в този интервал.

От медията не са съумели да се свържат с основаната в Пало Алто компания. До момента няма информация каква е повода за прекратяването на работата.

Не е ясно и какъв размер произвеждане или доходи ще загуби Tesla поради това закъснение на работата.Заводът във Фримонт има потенциал за произвеждане на общо 500 хиляди автомобила Model 3 и Model Y, осведоми Ройтерс.

Миналият месец от компанията обявиха, че може да усетят краткотрайно въздействие от световния дефицит на чипове. Няколко автомобилостроителя, в това число General Motors, Volkswagen и Ford към този момент оповестиха за стесняване на производството поради неналичието на полупроводници.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР