Американският производител на чипове Wolfspeed има планове да инвестира 3

...
Американският производител на чипове Wolfspeed има планове да инвестира 3
Коментари Харесай

Най-голямата фабрика за чипове за електромобили в света ще бъде в Европа

Американският производител на чипове Wolfspeed има проекти да влага 3 милиарда $ в цех за полупроводници в западната немска провинция Саарланд.

Според компанията Wolfspeed това ще бъде най-голямата и най-модерната фабрика по рода си в света и ще създава чипове за електрически транспортни средства, оповестява Global construction review. Фабриката ще създава 200 мм чипове от силициев карбид, които се появиха през последните няколко години и са търсени най-много от производителите на електрически автомобили.

Германският цех ще бъде построен върху терен от 140 декара, на мястото на който преди е имало въглищна електроцентрала. Очаква се строителството да стартира през първата половина на годината, откакто бъде обещано утвърждение от Европейската комисия.

" За нас беше значимо да имаме оборудване, ситуирано в сърцето на Европа, покрай доста от нашите клиенти и сътрудници, с цел да насърчим съдействието върху идващото потомство технологии за силициев карбид ", разяснява Грег Лоу.

По думите на основния изпълнителен шеф на Wolfspeed Грег Лоу съставените елементи от силициев карбид оферират по-голяма енергийна успеваемост и са от значително значение за прекосяване към устойчива електрификация в световен мащаб.
 Монопол: Нидерландската ASML, която доминира над световната промишленост за чипове
Монопол: Как една европейска компания доминира над световната промишленост за чипове

Tехнология, която употребяват най-големите играчи в промишлеността, е благосъстоятелност на ASML

Според някои отчети от промишлеността, тече трескава конкуренция сред производителите на чипове за продобиване на пазарен дял бранша. Wolfspeed има проект за разширение на интервенциите, който ще им коства 6,5 милиарда $. Компанията към този момент откри цех в щата Ню Йорк през април и стартира построяването индустриален център за силициев карбид в Северна Каролина.

Производителят на автомобилни елементи - немският ZF Friedrichshafen ще направи " забележителна финансова инвестиция " в завода като част от стратегическо партньорство с Wolfspeed. В бъдеще двете компании ще си сътрудничат в проучвателен и развоен център в Германия.
 Продажбите на чипове в света се повишиха до исторически връх
Продажбите на чипове в света се повишиха до исторически връх

Въпреки солидния спада през четвъртото тримесечие

Според Wolfspeed фабриката в Саарланд ще " употребява новаторски способи за резистентност и ще се стреми към понижаване на излъчвания и ще бъде модел за по-устойчиви заводи в бъдеще ".

ZF ще има миноритарна позиция във фабриката. Wolfspeed ще резервира всички права във връзка с ръководството на новата фабрика.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР